Gå till innehåll

SSF

Övergripande nyheter SSF


 • Blå himmel med snö i förgrunden och Svenska Skidförbundets logotyp.

  Skidor och snowboard toppar idrottsintresset i Sverige


  Svenska folkets intresse för Svenska Skidförbundets idrotter är stort. Upplevelseinstitutets Sportnavigator visar att 46 procent är intresserade av minst en av förbundets grenar. Det gör att skidförbundet ligger i topp när svenska folket väljer vilka idrotter de är mest intresserade av att följa i medier, på plats på tävlingar eller evenemang.
  Läs mer


 • Kom ihåg att ansöka om LOK-stöd


  Ansök om LOK-stöd för aktiviteter genomförda hösten 2023 senast 25 februari via IdrottOnline. Viktig information om närvaroregistrering.
  Läs mer

 • Majestic hotel

  Internationella skid- och snowboardförbundet firar 100 år


  Under skididrottens "barndom" skilde sig regler och praxis betydligt mellan de tre nordiska länderna, vilket gav upphov till tvister vid gemensamma möten. Även utanför Norden började skidåkningen ta fart, det blev allt mer klart att det behövdes internationella tävlingsregler.
  Läs mer

 • Porträttbild Tom Manselin

  Tom Manselin ny antidopningsansvarig


  Svenska Skidförbundet är glada över att presentera Tom Manselin som ny antidopningsansvarig. Med en imponerande bakgrund som spänner över utbildning på Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH), forskning vid Karolinska Institutet och Stanford University, samt praktisk erfarenhet från idrottens frontlinjer, är Tom en stor tillgång för svensk skid- och snowboardåkning.
  Läs mer

 • Josefine Enqvist och Alfons Peterson har startat nätverket för Unga ledare på snö. Foto: SSF.

  Ny arbetsgrupp – Nätverk för Unga ledare på snö


  Unga vet bäst vad unga vill! Är du mellan 14–25 år och vill vara med och påverka svensk skid- och snowboardidrott? Då ska du anmäl dig till den idrottsöverskridande arbetsgruppen för unga ledare på snö.
  Läs mer

 • Foto: SSF/Daniel Bernstål.

  Spara tid och pengar – fira sportlov i hemma-anläggningen


  Sportlovsveckorna närmar sig med stormsteg och det är hög tid att planera årets skid- eller snowboardresa. Men resan behöver inte gå långt – från Vångabacken i Skåne till Riksgränsen i Norrbotten finns massor av skidanläggningar i Sverige – varför inte fira sportlovet i ditt närmaste skidspår eller hemmabacke.
  Läs mer

 • Glada barn från från Norrköpings Skidklubb (NSK). Foto: NSK.

  Trygg idrott med Norrköpings Skidklubb – ”barnen ska ha en plats där de känner sig hemma”


  I Norrköpings Skidklubb (NSK) står trygg idrott i centrum, där varje medlem ska känna sig välkommen oavsett ålder eller nivå. Här är engagemang och gemenskap nyckelord som genomsyrar verksamheten, där de själva äger och driver Yxbacken, som får de aktiva att känna sig som hemma.
  Läs mer

 • Anläggningsforum tema World Snow Day.

  Anläggningsforum – Alvesta kommun om utveckling av anläggningar


  Häng med på nästa digitala anläggningsforum då Alvesta kommun delar med sig av sina erfarenheter kring samarbete, visioner och utveckling av skidanläggningar.
  Läs mer

 • Svenska Skidförbundets samtliga medaljörer. Foto: Bildbyrån.

  Tio medaljer för skidåkarna vid världsungdoms-OS 2024


  Tre guld-, fyra silver- och tre bronsmedaljer samt en rad fantastiska prestationer blev resultatet för Svenska Skidförbundets (SSF) deltagare vid världsungdoms-OS i Gangwon, Sydkorea. Av den svenska truppens totalt elva medaljerna togs hela tio av SSF aktiva, vilken bedrift.
  Läs mer

 • Foto: Myrvikens Skol IF.

  Rörelseglädje i fokus när Myrvikens Skol IF arrangerar Skolmästerskap i slopestyle


  Varje år arrangerar Myrvikens Skol IF skolmästerskapen i slopestyle. Skolmästerskapen är inte bara ett utmärkt arrangemang för att få fler barn och ungdomar att hitta till freeski- och snowboardåkning utan även en perfekt introduktion till föreningslivet. Så gör som VM-guldmedaljören Oliwer Magnusson – delta i skolmästerskapen i slopestyle.
  Läs mer
Senast uppdaterad
2024-01-18
Publicerad
2022-12-12
Skribent
Tom Mårtensson

Huvudsponsor