Hoppa till sidans innehåll

BSF´s årsmöte

11 OKT 2010 17:59
Årsmötet hölls i Karlsnäsgården i onsdags, med ett 25-tal närvarande. De sedvanliga mötesförhandlingarna var iår något annorlunda.
  • Skapad: 11 OKT 2010 17:59

Efter 22 år som förbundets ordförande tackade Lars-Erik Larsson för sig. Under sitt slutanförande sammanfattade Lars-Erik sina år i förbundet, med orden:

– Vintrarna har varierat, från barvintrar till snövintrar, skidverksamheten likaså. Den alpina verksamheten har dalat till ett minimun, men har blommat upp på nytt i karlskrona de senaste åren. Längdåkningen har dominerat i länet under lång tid, och på senare år har anläggningen i Karlsnäs med konstsnö som vuxit till den bästa platsen i länet. Anläggningen har blivit riksbekant och används som norm för hur man skall bygga konstsnöspår. Många tränar mil efter mil på rullskidor under sommar och höst men att tävla på rullskidor är däremot inte så populärt. En del ungdomar har börjat använda rullskidor vilket med tiden kan leda till ökat tävlande. Ungdomsverksamheten har legat lågt under många år, men har på sistone ökat i omfattning. Vårt skiddistrikt är litet, men med en förhållandevis hög verksamhet. Utanför länet har man uppmärksammat hur vi barmarkspreparerat våra längdspår. I norr väntade man förr med att snön skulle täcka sten och stubbar, numera så klipper de också gräs och krattar kottar såsom vi gjort länge. Detta årsmöte är mitt sista som ordförande och jag ångrar inte att jag tackade ja till posten när jag blev tillfrågad 1988. Att arbeta tillsammans med entusiaster är stimulerade och inte betungande, utan ger tillbaka energi som är positivt för tillvaron även i allmänhet.

Lars-Erik avtackades med presenter och valdes som hedersordförande i förbundet, efter att överlämnat klubban till den nya ordföranden Mikael Johnsson. Mikael är hemmahörandes i Karlskrona Alpinaklubb, och med Lars-Eriks tidigare anförande kan det inte kännas annat än rätt med en ordförande främst från de alpinaleden. Mikael är inte helt oäven i längd sammanhang heller med bla 5 vasalopp i bagaget. Till styrelsen valdes också Pontus Jonsson, OK Orion, in.

På dagordningen stod också stadgeändringar, vilka tidigare har publicerats här på hemsidan. Styrelsens förslag godtogs utav årsmötet och skall nu skickas till Svenska Skidförbundet som har sista ordet. Vi återkommer här på hemsidan i ärrendet.

vasapris_2010
Meta Steinbach-Olsson och Johannes Knoll mottager Vasaloppsspriset utav Lars-Erik Larsson. Foto: Hasse Appelros

För första gången delades även Blekinge Skidförbunds ny instifftade vasaloppspris ut till Johannes Knoll, OK Dacke, resp. Meta Steinbach-Olsson, OK Ronneby. Det är ett pris som går till den bäste länsåkaren i Vasaloppet, såväl för herrar som för damer. På herrsidan har det funnits ett Vasaloppspris i Blekinge sedan 1966 och för damer sedan de tillåts att deltaga år 1981. Dessa namn har förärats en plats på en historisk plåt på priset som är en miniatyr utav det pris som segrarna i Vasaloppet får, skapad av konstnären Kjell Jansson.

 

Skribent: PG Nilsson
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Blekinge Skidförbund
Lars Svensson, Gäddvägen 15
374 51 Asarum

Kontakt:
Tel: 0706929012
E-post: lassesvensson@telia....

Se all info