Hoppa till sidans innehåll

Anläggningar


Inom länet finns det tre alpina anläggningar, samtliga har tillgång till konstsnö. Här nedan följer en kort beskrivning utav backarna.

Rödebybacken

Backen ligger centralt i Rödeby, ca 10 km norr om Karlskrona. Vägskyltning finns ifrån väg 28 när ni kommer in i Rödeby. Backen är 320 m lång med en fallhöjd på 61 m. Här finns 2 st liftar med en kapacitet på 900 personer/timme. Även en "värmestuga" i form utav klubbhuset, brukar vara öppen om lördagar och söndagar, här har man även servering. Slalomutrustning går att hyra vid backen, perfekt för den som vill prova på någongång.

Backen drivs av Karlskrona Alpina Klubb. http://www.rodebybacken.se/

Vinterberget

 Backen ligger centralt i Olofström. Du kommer till backen via väg 116, som backen i stort sett angränsar till, mellan Östra Ringvägen och Biskopsmålavägen. En värmestuga med servering finns att värma upp sig i. Möjlighet till att hyra slalom- och snowboardutrustning finns. Förutom en stor skidbacke finner du även en barn- och pulkabacke här.

Backen drivs av Friluftsfrämjandet, http://www.vinterberget.se/

Lingonbacken

 Backen ligger strax utanför Karlshamns tätort. Backen drevs av Lingonbackens SK, men verksamheten ligger nere sedan flera år på grund av ledarbrist.

Känner du att du vill hjälpa till i klubben, kontakta klubben eller någon i vår alpinakommitté, för klubben behövs verkligen. Kontaktuppgifter till klubben hittar du under Kontakta oss/klubbar.

Uppdaterad: 28 APR 2014 14:37
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
Åre2019-316-103
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Blekinge Skidförbund
Lars Svensson, Gäddvägen 15
374 51 Asarum

Kontakt:
Tel: 0706929012
E-post: This is a mailto link

Se all info